Karayazı Belediyesi TİS imzaladı

img

ERZURUM - Karayazı Belediyesi, toplamında 40 çalışanı ilgilendiren TİS imzaladı.

Erzurum Karayazı Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında 40 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İmza törenine Karayazı Belediye Eşbaşkanları Melike Göksu ve Burhanettin Şahin, DİSK Bölge Başakanı Ersin Erincik, Genel İş Sendikası Şube Başkanı Necmettin Solhan’ın yanı sıra çalışanlar katıldı.
 
İmza töreninde konuşan Erzurum Belediyesi Eşbaşkanı Melike Göksu, belediyecilik anlayışlarında çalışanların hakkını gözetmenin asıl amaçlarının olduğunu söyledi. 
 
‘KARAYAZI BELEDİYESİ ÖRNEK ALINSIN’
 
DİSK Bölge Temsilcisi Ersin Erincik ise TİS sözleşmelerin amacını işçi sınıfının ekonomik ve demokratik haklarını gözetmeye yönelik olduğunu söyledi. Erincik,  “ TİS sözleşmesinde Belediye eşbaşkanlarının payı çok büyük oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm belediyelere çağrıda bulunuyoruz, herkes İşçi haklarını gözetme noktasında Karayazı Belediyesini örnek alsın” dedi.
 
EMEKÇİLERİN TİS'LE BİRLİKTE KAZANIMLARI ŞÖYLE:
 
* Belirlenen enflasyonun 1 puan üzerinde zam
 
* Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenir.
 
 
* 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar ücretli izinli sayılırlar.
 
* İşveren, mesai saatleri dışında göreve çağırdığı personele araç tahsis etmek zorundadır.
 
* Belediye, çalışanların talebi halinde hastalanma, cenaze, düğün, taşınma gibi ihtiyaçlarında kurumun araçlarından ücretsiz yararlandırır.
 
* Çalışanların çocukları için ücretsiz kreş