KESK Adana Şubeler Platformu: Birlikte mücadeleye

img

ADANA - Hükümetin kamu emekçilere yönelik önerdiği zam teklifini protesto eden KESK Adana Şubeler Platformu üyeleri, insanca bir yaşam için birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu üyeleri, 5’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti’nin memur ve emekli memurlar için sunduğu teklifini protesto etti. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şube binasında basın toplantısı düzenleyen KESK ve bağlı sendikalar, DİSK ve TMMOB ile çok sayıda kamu emekçisi katıldı. Hükümet tarafından yapılan zam teklifinin trajikomik olduğunu belirten KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, TİS görüşmelerinde bir tiyatro oyunu oynandığını söyledi. 
 
‘EYLEM VE ETKİNLİKLERE VARIZ'
 
Aydoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "Vereceğimiz teklifin enflasyon beklentileri çerçevesinde ve kamu bütçesi sınırları çerçevesinde kümülatif oranlarının mali ve sosyal açıdan dengeli olduğu aşikar olacaktır” açıklaması ardından 2020 yılı birinci altı ayı için yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021 yılı birinci altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 2,5 ve oluşması durumunda enflasyon farkı zam teklifinde bulunduğunu anımsattı. KAMU-SEN ve MEMUR-SEN'in verilen zam teklifine karşın cılız tepkilerini eleştiren Aydoğan, genel sekreterleri Ramazan Gürbüz'ün “Hükümetin kamu emekçileriyle alay eden bu teklifi karşısında gelin hep birlikte, sendikalı sendikasız, tüm kamu emekçileri ve sendikaları birlikte mücadele edelim. KESK olarak diğer konfederasyonların da destek vermesi durumunda iş bırakma da dahil tüm eylem ve etkinliklere varız” diye belirtti. 
 
Aydoğan, tüm kamu emekçilerini insanca bir yaşam için birlikte mücadele etmeye çağırdı.