İşten atılan belediye işçilerine bayram ziyareti

img
İZMİR – Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilciler, Aliağa Belediyesi’nden atılan ve 87 gündür eylemde olan işçileri ziyaret ederek bayramlaştı. 
 
MHP'li Aliağa Belediyesi tarafından çıkarılan işçilerin eylemi 87'nci gününde devam ediyor. Demokrasi Meydan’ında kurdukları çadırda bayramı karşılayan işçileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaret etti. 
 
Belediye işçileri adına konuşan Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, bayramda en büyük taleplerinin işten çıkarılan işçilerin işlerine geri dönmesi olduğunu belirtti. Kara haksızlıklara karşı  sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 
 
Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, işçilerin mücadelelerinin yanında olacaklarını belirterek, AKP iktidarının her zaman politikalarıyla işçilerin kazanımlarını yok ettiğini ifade etti. İşçilerin kıdem tazminatı haklarına bile el uzatıldığını belirten Uyar, “İşten çıkarmalarla krizin faturasını işçilere emekçilere ödetmeye çalışıyor. Bugün burada başlattığınız mücadele tüm işçi sınıfına yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara karşı birleşerek kazanacağımızın göstergesidir. Emek Partisi olarak haklı mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağız" diye konuştu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Örgütü Yöneticisi Tevfik Kaçar da, tüm demokrasi güçlerinin birleştikleri taktirde zafere ulaşacaklarını ifade etti. 
 
'SALDIRILARI BİRLİKTE PÜSKÜRTEBİLİRİZ'
 
Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu ise 1988 yılında Aliağalıların el ele verip birlikte mücadele ederek termik santral yapılmasının önünde durduklarını hatırlatarak " Bugün İşten çıkarılan belediye işçilerinin mücadelesi etrafında birleşip el ele verirsek bu saldırıları püskürtebiliriz" diye konuştu.