Sağlık çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi

img

İSTANBUL- SES İstanbul Şubeleri, Cizre'de sokağa çıkma yasakları döneminde yaralı bir çocuğu tedavi ettikleri için tutuklanan 4 sağlık çalışanının serbest bırakılmasını istedi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) İstanbul Şubeleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı döneminde yaralı bir çocuğu tedavi ettikleri için 4 sağlık çalışanın tutuklanmasını protesto etti. Taksim’de bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) 3 Nolu Şubesinde düzenlenen basın toplantısında “Mesleki sorumluluklarını yerine getirdikleri için tutuklanan sağlık çalışanları derhal serbest bırakılsın” pankartının açıldığı toplantıya çok sayıda sağlık emekçisi katıldı . 
 
Toplantıda açıklama yapan SES Şişli Şubesi Yöneticisi Handan Mısıroğlu Arık, sağlık çalışanlarının tutuklanmasının hem anayasa da hem de uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti. 
 
Sağlık çalışanlarının mesleki sorumluluklarını ve mesleki görevlerini etik ilkeleri doğrultusunda her yerde, her koşulda ve ihtiyaç duyan herkese karşı, bağımsız bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğini söyleyen Arık,  “Evrensel insan hakları hukuku açısından suç niteliğinde olan bu keyfi ve hukuksuz tutuklanma kararları gözden geçirilmeli ve sağlık çalışanları bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi
 
ORUÇ’UN İHRAÇ EDİLMESİ KINANDI 
 
Son olarak SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Recep Oruç’un ihraç edilmesini kınayan Arık, bu kadar ile hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnendiğini belirtti. Arık, "Hukuksuzca ihraç edilenlerin biran önce işlerine başlaması ve iş güvencemize ve güvenli geleceğimize dönük saldırılara karşı demokratik kamuoyunun dayanışmaya ve mücadeleye çağırıyoruz” diye belirtti.