KHK mağdurları: İhraç edilenler görevlerine iade edilmeli

img

ADANA - KHK’lerin toplumun ayağına değil, doğrudan beynine sıkılmış bir kurşun olduğunu ifade eden Adana KHK Mağdurları Platformu üyesi Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli, ihraç edilenlerin derhal görevlerine iade edilmesini istedi. 

 
Adana Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Mağdurları Platformu üyeleri, "KHK zulmüne son" sloganıyla İsmet İnönü Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Üzerinde “KHK” sayılarının yazıldığı siyah balonlar taşıyan mağdurlar, “KHK’ler gidecek biz kalacak” ve “Haklıyız kazanacağız” sloganlarını attı. 
 
'140 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ'
 
Adana KHK Mağdurları Platformu üyesi Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli, Olağanüstü Hal’in (OHAL) bir yıl önce bitmiş olmasına rağmen fiili olarak devam ettiğine vurgu yaptı. KHK ile ihraç edilenlerin yaşadıkları mağdurlara dikkat çeken Kılıçbeyli, “Sadece memuriyetten değil, adeta vatandaşlıktan ve bu toplumun bir parçası olmaktan çıkarılmışlardır. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen haksız ve hukuksuz ihraç, açığa alma, sürgün, gözaltı, tutuklama ve ev baskınları tüm dehşetiyle devam ediyor. 140 bin kişi, hiçbir suçları yokken işlerinden edildi” dedi. 
 
‘KHK’LİLER İNTİHARA SÜRÜKLENMEKTE’ 
 
500 bin kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 50 binin tutuklandığını ifade eden Kılıçbeyli, tutuklanan 50 binin 17 bininin kadınlar olduğunu işaret ederek, şöyle devam etti: “843 bebek, annesiyle hapishanelerde yaşıyor. Onlarca hasta, zamanında hastaneye sevk edilmediği için cezaevlerinde öldü. Haksızca ihraç edilen 46 KHK mağduru, intihar ederek hayatlarına son verdi. OHAL Komisyonu ise adeta iktidarın taleplerini yerine getiren noter görevini yürütmektedir. OHAL Komisyonu, 28 Haziran 2019 itibariyle yapılan 126 bin 200 başvurunun 77 bin 900'ü karara bağlamış ve 6 binini kabul etmiştir. Yüzde 93 başvuru ise reddedilmiştir. KHK'lilerin pasaportlarına herhangi bir hukuki gerekçe olmaksızın el konulmuş, vatandaşlarımızın seyahat özgürlükleri kısıtlanmıştır. KHK’liler hayatta maruz kaldıkları baskının yanı sıra, haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden atılmış, şimdi de iş bulamamakta ya da son derece zor şartlarda çalışmaktadır. Bu umutsuzluk ve zor şartlarda yaşama zorunluluğu KHK'lileri intihara sürüklemektedir.” 
 
“KHK’ler bu toplumun ayağına değil, doğrudan beynine sıkılmış bir kurşundur” diyen Kılıçbeyli, ihraç edilenlerin derhal görevlerine iade edilmesini istedi. Kılıçbeyli, “Gelecek nesiller bu karanlık günleri lanetle anacak ve utanacaklardır. İşimizi geri istiyoruz. Haklıyız kazanacağız. KHK’ler gidecek biz kalacağız” diye konuştu. 
 
Açıklamanın ardından kitle, alkış ve sloganlar eşliğinde siyah balonları gökyüzüne bıraktı.