Soma’nın yıldönümünde Meclis’e kanun teklifi

img

ANKARA- CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 13 Mayıs’ın “Maden İşçisinin Can Güvenliği Günü” olması için Meclis’e kanun teklifi sundu.

 
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı’nın yıl dönümü olan 13 Mayıs gününün, "Maden İşçisinin Can Güvenliği Günü” ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi sundu.
 
Tanrıkulu, kanun teklifinin gerekçesinde, son 10 yılda 862 maden işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek, sadece 13 Mayıs 2014 yılında Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Kanun teklifi gerekçesinde, “Kömür madenlerinin özelleştirilmesi sürecinden sonra maliyetlerin düşük tutularak üretimin arttırılması için çalışma güvenliği kaideleri umursanmaksızın işçilerimiz adeta ölümle burun buruna çalıştırılmaktadırlar. 13 Mayıs 2014 günü Soma'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi derin bir elem ve yasa boğan maden felaketi dolayısıyla maden işçilerimizin çalışma güvenlikleri ve dolayısıyla can güvenliklerinin vurgulanması artık madencilerimizin hayatlarını kaybetmemeleri için 13 Mayıs Gününün ‘Maden İşçisinin Can Güvenliği Günü’ ilan edilmesi sembolik bir önem arz etmektedir” denildi.