Kamu emekçileri: Yaşam hakkımızdan ellerinizi çekin

img
İZMİR -  Eğitim Sen İzmir Şube üyeleri işlerine geri dönme talebiyle eylemlerinin 102’nci haftasında bir araya gelerek, “Çalışma- seyahat-seçme/seçilme ve yaşam hakkımızdan ellerinizi çekin" dedi.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 No’lu Şubesi üyeleri, işlerine geri dönme talebiyle yaptıkları eylemin 102’nci haftasında Karşıyaka çarşı girişinde bir araya geldi. Açıklamaya çok sayıda kamu emekçisi katıldı. "Çalışma-Seyahat-Seçme/Seçilme ve yaşam hakkımız gasp edilemez" pankartının açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız" ve "İşimizi geri alacağız" sloganları atıldı. Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç açıklama yaptı.
 
'VATANDAŞLIK HAKKIYLA ALAY EDİLMEKTEDİR'
 
31 Mart yerel seçimlerinin AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimini bir gerekçe ve araç olarak kullanarak iktidarını süreklileştirmeye çalıştığının son örneği olduğunu belirten Kılıç, AKP’nin 14 bin oy farkla kazanılan İstanbul seçimini kabul etmediğini hatırlattı. İleri sürülen gerekçelerin içinde 14 bin 712 KHK’li seçmenin oy kullanması olmasına dikkat çeken Kılıç, “Hukuksuz bir şekilde yasaları hiçe sayarak ihraç ettikleri kamu emekçilerini bir an önce işe başlatıp mağduriyetlerini gidereceğine, vatandaşlık haklarıyla adeta alay edilmektedir ve tuzun koktuğu noktadır” dedi.
 
Kılıç, KHK’lilerin gasp edilen haklarına vurgu yaparak, “Çalışma- seyahat-seçme/seçilme ve yaşam hakkımızdan ellerinizi çekin! Yurttaşlık haklarımızı ne elimizden almaya hakkınız var, ne de bir lütuf olarak bizlere sunmaya. 32 aydır bizlere yaşattığınız hukuksuzluğu sonlandırın! Hukuku ve adaleti bir an önce uygulayın! Van'daki din görevlileri gibi pişmanlık dilekçelerinizi savcılıklara vererek bu günden işlediğiniz suçları ve yargılanmayı kabul edin” şeklinde konuştu.