TTB ve TMMOB’un Ulusal Beslenme Konseyi’nden çıkarılmasına tepki

img
ADANA - TTB ve TMMOB’un Ulusal Beslenme Konseyi’nden çıkarılmalarına tepki gösteren TMMOB Adana İKK Sağlık Bakanlığı’na, “hatadan dönülmesi” çağrısı yaptı. 
 
Adana’da, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB),Sağlık Bakanlığı tarafından Ulusal Beslenme Konseyi Yönetmeliği’nden çıkarılmasına tepki gösterildi.  
 
Adana Tabip Odası’nda yapılan toplantıda konuşan TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Erol Salman, TTB ve TMMOB olarak Ulusal Beslenme Konseyi’nden dışlandıklarını belirtti. 
 
TMMOB ve TTB’nin, 3 Kasım 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen “Ulusal Beslenme Konseyi Yönetmeliği Taslağı”nda, “Konseyin Oluşumu” başlıklı 5’inci maddede üye olarak yer aldıklarını aktaran Salman, 9 Şubat 2019 tarih ve 30681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal Beslenme Konseyi Yönetmeliği’nde isimlerinin çıkarıldığını dile getirdi. 
 
SAĞLIK BAKANIĞI HATADAN DÖNSÜN
 
Bakanlığın, konuyla ilgili yaptıkları başvuruya cevap vermediğini kaydeden Salman, sağlıklı beslenme politikalarının oluşturulması amaçlanan konseye hekimlerin ve beslenme alanına ilişkin mühendislik disiplini meslek örgütleri olan TTB ve TMMOB’un alınmamasının kabul edilir bir yanının bulunmadığını söyledi. Salman, “Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme anlamında gıda güvenliğini göz ardı etmemelidir. Halk sağlığını ilgilendiren bir konuyla ilgili oluşturulan ulusal konseyde konunun muhatabı olan meslek kuruluşlarının temsiliyetinin sağlanması ile ilgili yapılan bu hatadan bir an önce dönülmelidir” ifadelerini kullandı.