KESK'liler: KHK gidecek biz kalacağız

img
İSTANBUL -  KHK’yle ihraç edilen kamu emekçiler bu hafta Güngören'de biraraya gelerek, seslerini duyurmaya çalıştı. KESK'liler, Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yapısını değiştirecek olan düzenlemelerin KHK'lerle yapıldığını hatırlattı. 
 
Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, işlerine geri dönmek için bu hafta Güngören'de bir araya geldi.  Kalecenter AVM'nin önünde bir araya gelen KESK'liler, "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartı açtı. 
 
Bu haftaki eylemde KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike, açıklama yaptı. Darbe girişimi ile ilgili olarak sınırlı süre için  "tedbir" amaçlı alınması gereken düzenlemeler yerine Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yapısını değiştirecek olan düzenlemelerin KHK'lerle yapıldığını vurgulayan Mike, "Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yapılmaktadır. OHAL'in sadece adı kalkmış, ruhu ve uygulamaları kalmıştır" dedi. KESK olarak hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alarak "intikam" hırsıyla KHK listelerini hazırlayan ve oluşturanların peşini bırakmayacaklarını dile getiren Mike, şöyle devam etti: "Hukuk, fiili ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. İhraç edilen tüm üyelerimiz tekrar işlerine dönene kadar mücadelemizi kesintisiz devam ettireceğiz ve mutlaka kazanacağız. Herkes için eşit, adil, barış içinde bir ülke yaratma azmimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizleri de bu mücadelede bizlere omuz vermeye davet ediyoruz." 
 
Açıklama, sloganlarla sona erdi.