Sebze meyve fiyatları ürün bolluğundan düşecekmiş

img
HABER MERKEZİ -  Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, başlatılan tanzim satış uygulamasıyla birlikte ürün bolluğundan fiyatların düşeceğini ileri sürdü. 
 
Sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla AKP Hükümeti tarafından hayata geçirilen tanzim satış noktaları, Pazartesi günü itibarıyla meyve sebze satışına başladı. İstanbul’da 50, Ankara’da ise 15 farklı noktada devreye konulan bu tanzim satış noktalarında yurttaşlar her üründen sadece 3 kilogram alabiliyor.
 
Büyük bir tartışma konusu olmayı sürdüren bu tanzim satış noktalarına dair, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’dan iddialı açıklamalar geldi.
 
Anadolu Ajansı Ekonomi Masası'na konuk olan Poyraz, tanzim satışlarıyla birlikte fiyatlarda ciddi gevşeme olduğunu ileri sürdü. Poyraz, "Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı" iddiasında bulundu.
Tanzim satışta 2,5 aylık planlama yapıldığını ifade eden Poyraz, "Açıkta üretilenler piyasaya girince fiyatlar ürün bolluğundan gevşeyecek" dedi.