Emeklilikte yaşa takılanlar Ankara’da buluştu: Hesap soracağız

img
 
ANKARA - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Ankara'da miting düzenledi. EYT'liler “Sandıkta hesap soracağız” diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Ankara’da düzenledikleri mitingde bir araya geldi. Anıtkabir’de bulaşarak saygı duruşunda bulunan EYT’liler, daha sonra Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplandı.
 
EYT’liler sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin”, “EYT burada, hükümet nerede”, “Emeklilik hakkımız söke söke alırız” ve “EYT burada, TRT nerede” sloganları attı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yakınlarında yapılan buluşmada, EYT’liler, hükümete tepkilerini “EYT seçimde hesap soracak” sloganıyla gösterdi.
 
Buluşmaya sendikaların yanı sıra TİP milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay Mengüçlüoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve İYİ Parti Muğla Milletvekilleri de katıldı. CHP-İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da salona gelerek EYT’lilere destek verdi. 
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boraz Özüpak, sonuç alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, il il yaptıkları toplantılarla çığ gibi büyüdüklerini ve Ankara’da buluştuklarını söyledi.