Tekstil işçileri düşük zamma karşı iş başı yapmadı

img

ANTEP - Maaşlarına yapılan zammın asgari ücret oranının altında kalmasına tepki gösteren Şireci Tekstil işçileri, 15.00-23.00 vardiyasına girmeyerek düşük zammı protesto etti. 

Antep’in önde gelen tekstil firmalarından Şireci Tekstil’in pamuk bölümünde çalışan işçiler maaşlarına yapılan zammın asgari ücret oranının altında kalmasından dolayı 15.00-23.00 vardiyasına girmedi. 
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) Çukurova Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, sendikanın haklarını arayan işçilerin destekçisi olduğunu belirterek, patronun işçileri korkutup yıldırmaya çalıştığını vurguladı.  
 
‘İŞÇİLER HAKLARINI İSTİYOR’
 
Açıklamada Şireci Tekstil’de çalışan işçilerin "Hepimiz aylıklarımıza devletin verdiği yüzde 26 zammı istiyoruz fazlasını değil" dediğini kaydederken, “İşçilerin gösterdiği bu tepki oldukça anlamlıdır. Hem kendileri hem diğer işçilere örnek olması açısından bir başlangıç olmalıdır. Bu ‘komik’ zam işçilerle dalga geçmek demektir. Bu, asla bir geçim ücreti olamaz. İşçiler asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış istiyorlar. İşçilerin talepleri son derece meşru ve haklıdır. Bu zam oranlarıyla değil geçinmek, yaşamak bile zordur. Hayat pahalılığının gittikçe arttığı, işsiz sayısının çoğaldığı bir zamanda işçi ücretleri insanca yaşamaya yetecek bir seviyede olmalıdır. Aynı zamanda işçilere iş güvencesi sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.