‘İhraçların hedefi toplumu tek adam iktidarına biat ettirtmektir’

img

DİYARBAKIR- Son çıkarılan KHK ile yaklaşık 60 üye ve yöneticilerinin ihraç edildiğini açıklayan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sefer Tuğrul, “Temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmektir” dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler  (KHK) ile üye ve yöneticilerinin ihraç edilmesine ilişkin Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), Eğitim Sen ve SES Şube temsilcileri katıldı. Toplantının yapıldığı salona "Ne askeri ne sivil darbe çözüm demokraside" pankartı asıldı. Emekçiler adına açıklamayı okuyan ESM Şubesi Başkanı ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sefer Tuğrul, yayınlanan 701 sayılı KHK ile aralarında 60’a yakın KESK’linin de olduğu 18 bin 632 kamu görevlisinin hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini hatırlattı. 
 
'YARGI ÖNÜNDE HESAPLACAĞIZ'
 
İhraçların yargı ve kolluk soruşturması ile yapılmadığına vurgu yapan Tuğrul, "Birbirine kişisel husumeti olanların, görevde yükselmesi önünde engel görülen kişilerin 'kurum kanaati' adı altında ihraç edilmelerinin de mümkün hale geldiği bir devlet sistemi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. İftiranın adı kurum kanaati olmuştur. İftira, ihbar yasaların, soruşturmaların, yargının yerine konmuştur" dedi. Er ya da geç işlerine geri döneceklerini kaydeden Tuğrul, "İftira sahipleri, hukuksuz uygulamaların altına imza atanlar, sendikal ayrımcılığı onur ve haysiyet cellatlığına kadar vardıranlar alınlarındaki kara leke ile kalacaklardır. Sadece KHK ile bizi hukuksuzca ihraç edenlerle değil iftiracılarla da yargı önünde hesaplaşacağız" diye konuştu. 
 
'YETKİLER KALICI HALE GETİRİLECEK'
 
İktidarın darbe ve darbeciler ile hesaplaşma gibi bir derdinin olmadığını belirten Tuğrul, "Temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmektir. İhraçlar aynı zamanda kadrolaşma ve yeni personel rejimini hayata geçirmenin aracı olarak kullanılmaktadır. Bundan sonra da KHK’ler Cumhurbaşkanı eliyle devam ettirilecek, hukuksuzluk devletin yönetim biçimi haline gelecektir. OHAL'de kullanılan yetkiler kalıcı hale getirilecektir" diye konuştu. 
 
'AKADEMİSYENLERİN YERİ KİMLERLE DOLDURDUĞU ORTADIR'
 
İhraç edilen barış akademisyenlerine de değinen Tuğrul, "İhraç edilen Barış Akademisyenleri onurumuzdur, yüz akımızdır. Her biri kendi alanında akademiye ciddi katkılar sunmuştur. Bilimin, sanatın ve sanatın yeniden üretiminde temel işleve sahip olan üniversitelerde aydın, demokrat, halkçı akademisyenlerin ihracı ile boşaltılan kadroların kimlerle doldurulduğu ortadadır.  Karanlık beyinler varsın bu dönemin ebedi olacağını düşüne dursun, er ya da geç barış akademisyenleri görevlerine geri dönecek, üniversitelerimizi üreten, bilimsel, demokratik ve özerk bir yapıya kavuşturacaklardır" ifadelerine kullandı. 
 
İhraç edilen üyelerinin işlerine geri dönünceye kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Tuğrul, kamu emekçilerinin KESK'e bağlı sendikalarda örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağrısında bulundu.