Uluslararası yatırımcılar: Erdoğan’ın uzun bir düşman listesi var, bu kazanılabilir bir savaş değil

img
HABER MERKEZİ - Erdoğan'la İngiltere ziyareti sırasında görüşen uluslararası yatırımcılar, Reuters'e konuştu. Yatırımcılar, “Erdoğan, piyasalar dahil herkesle savaşıyor ama bu kazanılabilir bir savaş değil'' değerlendirmesini yaptı.
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 günlük İngiltere ziyaretinde bir araya geldiği uluslararası yatırımcılarla küresel fon yöneticileri, Reuters haber ajansına şaşkınlıklarını ifade etti. Erdoğan'ın söyledikleri karşısında 'şoke olduklarını, kulaklarına inanamadıklarını' dile getiren yatırımcılar, Erdoğan’ın bir yandan artan enflasyonu aşağı çekmeyi, TL'deki değer kaybının önüne geçmeyi, diğer yandan faizleri düşürmeyi nasıl başarmayı planladığı konusunda şaşkınlık içinde kaldıklarını belirtti.
 
Erdoğan, gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminde ağırlığını artırmayı planlandığını açıklamıştı. Bazı yatırımcılar, Erdoğan'ın yurtiçindeki hasımlarını etkisizleştirmiş olmasına rağmen, uluslararası finans piyasalarına ekonomide alışılagelmiş kurallara ters düşen politikalarla meydan okumada çok zorlanacağını savundu.
 
Sputnik’teki habere göre görüşmelerin siyasi hassasiyeti nedeniyle adlarının açıklanmasını istemeyen yatırımcılar, Erdoğan'ın yaklaşımından ve böylesine kırılgan bir dönemde piyasalarla savaşa girmeye hazır olması karşısında afalladıklarını dile getirdi. 
 
'DÜŞMAN LİSTESİ ÇOK UZUN'
 
Büyük ölçekli bir varlık yönetim şirketinde çalışan bir fon yöneticisi, Erdoğan'ın düşmanlardan oluşan uzun bir liste tuttuğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Herkesle savaşıyor… Muhalefetle savaşıyor, (Fethullah) Gülen'le savaşıyor, radikallerle, başarısız darbe girişimiyle savaşıyor; şimdi de piyasalarla savaşıyor ve bu da tehlikeli."
 
'FİNANS PİYASALARIYLA SAVAŞI KAZANAMAZSINIZ'
 
Erdoğan'ın beraberindeki heyette bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le basına kapalı toplantıya katılan bir yönetici de "Yurtiçinden istediğiniz kadar düşman bulun. Ancak finans piyasalarına çatarsanız bu savaşı kazanamazsınız" dedi.