Erdoğan konuştu dolar rekor kırdı

img

HABER MERKEZİ -  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın para piyasasına dair yaptığı açıklamaların ardından Dolar, Türk Lirası karşısında 4.39 seviyesini de aşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

 
Güne 4.36 seviyelerinden başlayan dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bloomberg International'a verdiği röportajın yayınlanmasının ardından Türkiye saati ile 07.21'de 4.39 seviyesine kadar çıkarak rekor seviyelere ulaştı. Euro da 5.24 liraya kadar tırmandı.
 
Erdoğan mülakatta 24 Haziran'daki erken seçimde yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, ekonomi ve para politikasında daha etkin bir rol oynayacağını söylemişti.
Erdoğan, seçimin Türkiye'yi başkanlık sistemine geçirmesinin ardından, Merkez Bankası'nın daha düşük faiz oranı çağrılarına uymak zorunda kalacağını da belirtti.
 
Erdoğan, "İnsanlar para politikaları yüzünden zor duruma düşünce, kimi sorumlu tutacaklar. Cumhurbaşkanını sorumlu tutacaklar. Cumhurbaşkanına hesap soracakları için para politikalarında daha etkin bir cumhurbaşkanı imajı vermeliyiz" dedi.
 
Doların yükselişini ABD'de 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin yükselmesi de destekledi ve gelişen piyasa para birimlerinin çoğu dolar karşısında düştü. Türk Lirası, Rand'ın ardından dolara karşı en çok değer kaybeden ikinci para birimi oldu. 
 
Daha sonra gevşeyen dolar, 4.3857 seviyelerine geldi.