Öğretmenler angarya çalışmaya zorlanacak!

img

ADANA - Eğitim Sen Adana Şubesi Başkanı Seçil Sönmez, öğretmenlerin baskı altına alınıp angarya çalışmaya zorlanacağı “performans değerlendirme sistemi”nden vazgeçilmesini istedi.

Eğitim Sen Adana Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlere yönelik getirdiği 'performans değerlendirme sistemine' ilişkin açıklama yaptı. Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Seçil Sönmez, eğitim sisteminin son 16 yıldır kangren haline geldiğini, MEB’nin her uygulamasıyla öğretmenleri adeta hedef tahtasına koyduğunu kaydetti.
 
'PİYASACI DÖNÜŞÜMÜN AYAKLARINDAN BİRİ'
 
“MEB tarafından gündeme getirilen ‘performans sistemi’ ve ‘sınav’ dayatması, uzun bir süredir eğitim alanında yaşanan piyasacı dönüşümün önemli ayaklarından birisidir” diyen Sönmez, şunları söyledi: “Böylesi bir uygulama öğretmenin iktidara olan bağımlılığını artıracak; öğretmenleri, iş güvencesinin sürekli tehdit altında olmasından dolayı kendilerinden beklenen rolleri oynamak zorunda bırakacaktır. Öğretmenin her taraftan kuşatılarak tamamen etkisizleştiği ve itiraz edenin, farklı olanın çalışma koşulunun kalmayacağı rekabete dayalı, acımasız bir istihdam rejimi oluşturulmak istendiği açıktır. Öğretmenlik mesleğinin ilkelerine, işlevine ve doğasına tamamen aykırı olan böylesi bir girişimin, öğretmenlerin tamamına yakını tarafından reddedilmesi dikkate alınmak zorundadır.” 
 
TOPLANAN İMZALAR MEB'E GÖNDERİLDİ
 
Sönmez, performans ve sınav dayatması ile öğretmenlerin baskı altına alınarak angarya çalışmaya zorlanması girişimlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
 
Sönmez, “MEB tarafından uygulanmak istenen performans değerlendirme ve sınav, öğretmenlerin niteliğine ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan ziyade, rekabeti ve eşitsizliği derinleştirecektir. İş güvencesi başta olmak üzere sahip olduğumuz hakları geriye götüren, mesleğimizi değersizleştiren bu uygulamayı durdurmak, mesleki ilke ve değerlerimize sahip çıkmak için topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderiyor, eğitimde performans ve sınav dayatmasından derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz” dedi.