Adana’dan 1 Mayıs çağrısı: Geleceğin resmini çizelim

img
ADANA - Adana'da Emek ve Demokrasi Platformu, hazırlıklarını sürdürdüğü 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılım çağrısında bulunarak, "Emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için 1 Mayıs’a" dedi.
 
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile "İş güvencesi, emek, barış, özgürlük için, OHAL değil, demokrasi ve güzel günler için haydi 1 Mayıs’a” sloganı ile hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Eğitim Sen Şube binasında yapılan açıklamaya birçok siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri katıldı. 
 
1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, işçiler, kamu çalışanları, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, hekimler, emekliler, işsizler, kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar ve çocukların 1 Mayıs günü meydanlarda bulacağını kaydetti. Yüksel, “Ve bu görkemli bir buluşmaları gerçekleştirmek için, tüm dostlarımızı kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi buradan ifade ediyorum” diye belirtti. 
 
 ‘1 MAYIS’TA ALANLARA’
 
Mitingde işçilerin taleplerini yanı sıra demokrasi, barış ve özgürlüğü haykıracaklarını dile getiren Yüksel, 1 Mayıs günü saat 17.30’da Uğur Mumcu Meydanı'nda (Gar önü) alanında buluşacaklarını ve mitingi gerçekleştireceklerini kaydetti. Yapılacak mitinge sanatçı Mustafa Özarslan’nın katılacağı belirten Yüksel, tüm Adana halkını “Emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için 1 Mayıs’a” diye çağrıda bulundu.