İşçiler DİSK Genel-İş kayyımına karşı Ankara'ya yürüdü

img

ANKARA – DİSK Genel-İş, Kartal ve Kadıköy şubelerine kayyım atanmasına karşı Kartal Belediyesi’nden Ankara’ya yürüdü. Ankara’da DİSK Genel-İş binası önünde açıklama yapan işçiler, "Haklıyız, kazanacağız" dedi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-iş Kartal ve Kadıköy şubelerinde 22 Ocak'ta yapılan seçimlerin ardından emekçiler tarafından seçilmeyen kadronun yönetime gelmesi ile birlikte işçiler direnişe geçti. Kartal ve Kadıköy şubelerine kayyum atanmasının ardından Kartal Belediyesi önünden Ankara’ya “Adalet Yürüyüşü” düzenleyen işçiler, bugün vardıkları Ankara’da DİSK Genel-iş binası önünde basın açıklaması yaptı. “Kayyuma hayır, kayyum darbedir, demokrasi işçilerle gelece” pankartının açıldığı açıklamaya, İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yöneticileri Cevahir Hasdemir, Yavuz Yalçın ve Kadim Fırat katılım sağladı.

‘KAYYIM ANLAYIŞI DEMOKRASİ DIŞIDIR’

Açıklamada Cevahir Hasdemir söz alarak, Türkiye’de sendikal mücadelenin gelmiş olduğu olumsuz noktayı olumlu yöne çevirmek için mücadele ettiklerini belirtti. Kayyım ataması ve eşitlikten uzak genel merkez uygulamalarının yakın zamanda Amed’te de meydana geldiğine dikkat çeken Hasdemir, “Biz işçilerin hakkını savunmak için kurulmuş ve onlarca insanın canı ile kanı ile bedel ödediği sendikalar biz işçilerin değil o koltuklara oturduktan sonra kendi bireysel çıkarlarının peşinden koşmaktadırlar. Çok fazla şey mi istiyoruz? İnsan onuruna yakışır bir ücret istemek suç mu, insanca çalışma şartları talep etmek suç mu, işçi demokrasisinin sendikamızın tarihi gelenekleri ve tüzüğüne uygun şekilde uygulanmasını talep etmek suç mu? Kayyum anlayışı nerede yapılırsa yapılsın demokrasi dışı bir anlayıştır, kişiden kişiye kurumdan kuruma değişmez.”

‘HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ’

Sendikayı çıkarları dahilinde dizayn etme çabalarına karşı mücadele ettiklerinin altını çizen Hasdemir, “DİSK Genel İş sendikasını sadece kağıt üzerinde, yüz binlerce ismin olduğu bir sendika olmaktan çıkarıp, genel merkezin keyfi tutumlarıyla yönetilir olmaktan çıkaran, tabanın derdi ile dertlenen, sorunlarını çözmek için mücadele eden sendikal anlayışı yeniden getirebilmek için mücadelemiz devam edecek, bedeli ne olursa olsun. Genel İş sendikası Türkiye'nin en köklü sendikalarından biridir. Sendikayı gerçek amaçları doğrultusunda mücadeleci bir araç haline getirmek önemlidir. Genel-iş sendikası, işçilerin sendikası mı olacak, yoksa biz mi sendikanın işçileri olacağız. Biz haklıyız, biz kalabalığız ve biz kazanacağız” diye konuştu.