Yıldırım: Şeker fabrikalarının satışı halkın zararınadır

img

MARAŞ – HDP olarak şeker fabrikalarının satışını kabul etmediklerini dile getiren Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, satışın, işçisinden çiftçisine kadar zarar olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) günlerdir kamuoyunda tartışılan ve birçok kesimin tepkisine neden olan 14 şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki göstermek amacıyla Elbistan Şeker Fabrikası'nın önünde işçilerle birlikte açıklama yaptı. HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, PM Üyeleri Selma Metin ve Mehmet Karayılan, Adıyaman, Antep, Malatya, Urfa, Diyarbakır ve Elazığ il örgütleri yöneticilerinin katıldığı açıklamada, "Şeker fabrikaları halkındır, satılamaz" ve "Halkın malına dokunmayın" yazılı pankartlar açıldı. 
 
SATIŞ HALKIN ALEYHİNE
 
Eylemde açıklama yapan Behçet Yıldırım, şeker fabrikalarının satılması durumunda en büyük sıkıntıyı bölge halkının yaşayacağını belirterek, çiftçisinden, fabrika çalışanına kadar yurttaşların mağdur olacağını söyledi. 14 fabrikanın satılmasıyla sayısı 4 bin civarında olan fabrika çalışanlarının kapı önüne koyulacağını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Devlet kurumlarının satılması halkın lehine olan bir şey değildir. Bunun geçmişte de örnekleri çokça var. 2012’de de fabrikalar satışa çıkarılmıştı. O dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan bunun halkın aleyhine olduğunu belirtip satışı engellemişti. Şimdi ne oldu da fabrikalar tekrardan satışa çıkarıldı?"
 
‘AĞIR HASTALIKLARA SEBEBİYET VERİLECEK’
 
Şeker fabrikalarının satışı ile nişasta bazlı şekerlerin sofralara ineceğini belirten Yıldırım, "Nişasta bazlı şekerin kanser gibi birçok ağır hastalığa sebebiyet verdiğini bir hekim olarak çok iyi biliyorum. Biz biran önce HDP olarak fabrikaların satışlarının iptal edilmesini istiyoruz” dedi. 
 
Polis, basın açıklaması sonrası fabrika önünden ayrılan HDP heyetine GBT uygulaması yaptı.