İhraç edilen KESK’lilerden mücadele kararlılığı

img

ADANA – KESK Adana Şubeler Platformu’nun ihraçlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesi vereceğiz” denildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda kişi katılırken, basın metnini KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney okudu.

'GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR'

İktidarın uzun bir süredir kendine muhalif olan kesimlere yönelik başlattığı "cadı avına" devam ettiğini ifade eden Güney, iktidarın; emekçilerin anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkının elinden alarak onları açlığa ve sefalete mahkûm etmeye çalıştığını söyledi. Kamu görevinden ihracı "bir silah" olarak gören AKP'nin, bu silahı kendine biat etmeyen herkesi susturup ve baskılamak amacıyla kullandığına işaret eden Güney, en az 17 kişinin hayatlarını kaybettikten sonra gidemeyecekleri "görevlerine" komisyon kararıyla iade edildiğini belirtti. Güney, "Bir kez daha haykırıyoruz ki  geciken adalet adalet değildir" dedi.

'BİZ KAZANACAĞIZ'

Birçok ihraç kararının da yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatan Güney, "Hal böyleyken iktidar hatasını kabul edip , mağdur ettiği üyelerimizden özür dilemek yerine yeni hukuksuzluklara imza atmaktadır. Bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu kamu emekçileri olarak önümüze çıkarılan tüm engellere, baskılara, kuşatmalara karşı dimdik ayakta kalmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını inşa edip çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesi vereceğiz. Faşizme karşı demokrasiyi, savaşa karşı barışı, gericiliğe karşı laikliği, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için fiili ve meşru mücadeleye devam edeceğiz! Biz kazanacağız! KHK'lar gidecek biz kalacağız!" diye konuştu.

Açıklama alkışlarla son buldu.