'Beyaz nöbet’ eylemi 2'nci gününde

img

ANKARA –  TTB’nin sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattığı “Beyaz Nöbet” 2’nci gününde devam ediyor.

Sağlık emekçilerinin özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve Ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hala görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek olan  “Beyaz Nöbet” eylemi 2’nci gününde Türk Tabipler Birliği (TTB) binasında devam ediyor. Nöbet eylemine, Bolu ve Düzce Tabipler Birliği, Batman Tabip Odası ve Manisa Tabip Odası katıldı.

‘HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM’

Nöbet eyleminde söz alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Haklarımızı almak için nöbetteyiz. Bugün asistan hekimler buluşması olacak. Sonrada Sanatçı Ercan Kesal ile söyleşi ile devam edeceğiz. Beyaz nöbet sürüyor, haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleden haklarımızla çıkacağımıza ve tabi ki önlüklerimizin beyazlığı kadar ak ve hakkımızla burada geleceğe taşıyacağımıza eminim” dedi.

Nöbet eyleminde,  “Asistan hekimler konuşuyor” başlığıyla forum ve daha sonra sanatçı Ercan Kesal’ın katıldığı bir söyleşi gerçekleştirilecek.