İşine geri dönmek için 100 gündür açlık grevinde

img

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden atıldığı işine geri dönmek için başlattığı açlık grevinin 100'üncü gününe giren Mahir Kılıç, bu süreçte 9 yaşındaki kızının sorularına yanıt olmaya çalıştığını belirterek, mücadelesini sürdüreceğini belirtti. 

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilave tediye ve kadro davası açtığı için işten atılan Mahir Kılıç’ın belediye binası önünde başlattığı açlık grevi 100’üncü gününe girdi. 
 
Beraberindeki 7 arkadaşının verdiği destekle eylemini sürdüren Kılıç, şu ana kadar 15 kilo kaybetti. Açlık grevinde en fazla tansiyon sorunu yaşayan Kılıç, sağlık sorunlarının yanı sıra uyku problemi yaşıyor. Vücudu yavaş yavaş sıvı kabul etmemeye de başlayan Kılıç, yaşadığı tüm zorluklara rağmen direncinin iyi olduğunu belirtiyor. 
 
Kılıç, taleplerinin ilk günkü gibi işlerine iade edilmek olduğunun altını çizdi. 
 
'DİRENİŞE SONUNA KADAR DEVAM’ 
 
Kılıç, açlık grevinin 100 gününü geride bırakmasına rağmen henüz bağlı olduğu Genel İş Sendikası, çalıştığı belediye ve hükümet cephesinden herhangi bir adımın atılmadığını belirtti. 
 
İşten çıkarıldığı belediyeni CHP’li olduğunu hatırlatan Kılıç, “Olumlu adım atanlar veya atmayanlar çok iyi bilsinler ki bizim bu direnişimiz, işimize dönene kadar devam edecek. Çünkü biz ilk gün ne söylediysek şimdi de onu söylüyoruz. Bizim haklılığımızdan aldığımız bir güç var. Bu sadece Mahir Kılıç direnişi değil, bu bir işçi direnişidir. 298 işçi işinden, ekmeğinden edildi. Bu insanlar içinde 25 yıl belediyede çalışıp tıpkı bir mendil gibi, sıkılmış bir limon gibi kapının önüne koyulan kadınlar, arkadaşlarımız var. Bunun için biz direnişi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi. 
 
'KIZIMA DİRENDİĞİMİ ANLATIYORUM’
 
9 yaşında bir kızı ve 5 aylık hamile eşinin olduğunu söyleyen Kılıç, ailesinin kendi durumundan endişelendiğini belirtti.  Kızının annesine, “Babam direniyor, ölecek mi?” sorusunu yönelttiğini dile getiren Kılıç, bu cümlelerin kendisini daha fazla kamçıladığını söyledi. Oturup kızına direnişini anlattığını  ifade eden Kılıç şunları söyledi: “Bu direnişin onun geleceği için olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Tabi ne kadar anlatırsanız karşınızda 9 yaşında bir çocuk var, en çok onun psikolojisini etkiliyor. Eve gidiyoruz eşimin ‘Var mı bir gelişme?’ kızımın ‘Baba ne oldu, yemek yiyecek miyiz?’ diye sorması artık beni daha fazla etkiliyor. Ama dediğim gibi biz bu şekilde bu süreci devam ettirmeye kararlıyız. Bu direnişi zaferle noktalayana kadar sürecimiz devam edecek. Eşime ve çocuğuma, bu psikolojiyi yaşatanlara karşı direnmeyi sürdüreceğim. Bizi açlığın ortasına mahkum eden CHP zihniyetidir. CHP’nin riyakarlığı da burada çok iyi ortaya çıkıyor. Hükümetten hiçbir farkları yok.”
 
'İŞÇİLER ŞAHİTLİK YAPMASIN DİYE TEHDİT EDİLİYOR’ 
 
İzmir İdare Mahkemesi’nde işe iade davası da açtığını söyleyen Kılıç, 6 Haziran 2018’de görülecek dava öncesi kendisine şahitlik edecek işçilerin de belediye tarafından tehdit edilerek, şahitlikten vazgeçirtildiklerini söyledi. Kılıç, “Arkadaşlarım bana ‘Abi yanlış anlama biz bu süreçte senin haklı olduğunu çok iyi biliyoruz, gerçekten o mahkemeye gelip çok şeyler söylemek istiyoruz. Ama takdir edersin ki bizim de bakmakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz ve çocuklarımız var. Biz işimizi kaybetmek istemiyoruz. Baskı var, o yüzden sana şahitlik yapamayacağız’ diyen işçi arkadaşlarım mevcut. Bakalım süreç bizi nereye götürecek. Umarım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri kendi belediyelerinin yaptıkları haksızlığa, hukuksuzluğa gerçekten samimi olarak ‘dur’ derler. Çünkü sadece İzmir’de değil, birçok CHP’li belediyede gerçekten büyük adaletsizlikler yaşanmakta, yaşanmaya devam etmektedir” diye konuştu.