TÜM BEL-SEN: Tek adam rejimi krizi derinleştiriyor

img

VAN - TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, tek adam rejiminin krizi derinleştirdiğini ve ülke ekonomisini uçuruma sürüklediğini söyledi. 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Van’da düzenlediği basın toplantısına TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Sekreter Yılmaz Yıldırımcı, Genel Mali Sekreter Zeynep Sarıkaya Altın, Genel TİS Hukuk Sekreteri Neval Arda ve görevlerinden ihraç edilen birçok KHK’li katıldı. 
 
‘AKP KENDİ SUÇUNU ÖRTBAS EDİYOR’
 
Bozkurt, Türkiye’nin uzun bir süredir ağır bir ekonomik ve siyasal kriz sarmalında olduğunu ve bu durumdan çıkmadığını belirtti. Tek adam rejimi ile krizin aşılmasının bir yana çok daha da derinleştiğini ve ülke ekonomisi adeta uçuruma sürüklendiğini ifade eden Bozkurt, toplumdaki gelir adaletsizliği rekor düzeyde büyüdüğünü, milyonlarca emekçinin açlığa mahkûm edildiğini ve Türkiye’nin korku cumhuriyetine dönüştürüldüğünü söyledi. Bozkurt, “Ülkenin ithal girdiye bağımlı üretim yapısı ve kamu-özel dışa borç stoku nedeniyle tüm topumu etkileyen dövizdeki önüne geçilemeyen bir yükseliştedir. Elektriğe, doğal gaza ve akaryakıta yapılan gizli ve açık zamlar, siyasi iktidarın zincir marketler ve stokçular söylemleriyle kendi suçunu gizlemeye çalıştığı gıda fiyatlarındaki artışlar ve konut satış fiyatlarıyla kiralarındaki fahiş artışlar karşısında bir avuç zengin dışında tüm toplum asgari yaşam koşularını dahi sürdüremez hale gelmiş durumdadır” dedi.
 
ÜLKE KORKU FİLMİNE DÖNÜŞTÜ
 
Yaşanan ekonomik krizin emekçilerin omuzlarına yüklendiğini belirten Bozkurt, ekonomik çöküş tablosunun yanında toplumsal yaşamda da kutuplaşmayı ve ötekileştirmeyi körükleyen söylemlerin AKP iktidarının eli ile yaygınlaştırıldığını ifade etti. Bozkurt, “Adeta bir emir eri haline getirdikleri yargı organları aracılığıyla muhalifleri susturma girişimlerine ve en son siyasi parti temsilcilerine yönelik suikast iddialarına ve tehditlere kadar ülkemiz toplumsal yaşamı adeta bir siyasal korku filmine dönüşmeye başlamıştır.  Tüm bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamalarla siyasal iktidar günü kurtardığını sansa da yönetememe krizi her geçen gün derinleşmektedir” diye konuştu.
 
‘BU DÜZEN TİRANLIKTIR’
 
Kürt sorununda demokratik çözüm önerilerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kürt sorunu yoktur” sözlerle sorunu inkar ettiğini belirten Bozkurt, “Sorun yoktur deyince ya da sorunu dillendirenleri vatan haini, düşman diye ilan edip, hukuksuz bir şekilde susturmaya çalışınca o sorunlar yok olmamaktadır. Sorunların demokratik çözümünü tartışmak ve bu kapsamda sorumluluk alıp adım atmak yerine inkar etmek; savaştan ve kandan beslenen bir sistemin ömrünü uzatmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Böylesi bir sistemde de ne emek, ne hukuk, ne demokrasi, ne özgürlük, ne eşitlik ne de adalet var olamaz; bu yüzden böylesi bir sisteme halk iradesine dayalı gerçek bir cumhuriyet değil olsa olsa güçlünün her istediğini yaptığı tiranlık denebilir” dedi.