'5 Haziran kutlama değil mücadele günüdür'

img
İZMİR - Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü, "Kutlama değil, çevre sorunlarına ve ekolojik yıkıma karşı mücadeleye çağrı yaptığımız gündür" şeklinde gördüklerini belirtti. 
 
Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği'ne (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dünya Çevre Günü'ne ilişkin şube binasında açıklama yaptı. Şube Başkanı Helil İnay Kınay, sanayileşme, kentleşme, nüfus artışı ile birlikte çevre sorunlarının da artarak devam ettiğini vurguladı. Kınay, kar hırsına dayanan ve tüketimi sürekli destekleyen yönetim anlayışının doğanın varlıklarını ortadan kaldırmaya ve geri dönülemez hasarlar vermeye devam etiğini kaydetti. Ormanlar, ekilebilir tarım arazileri ve doğal alanların giderek kaybolduğunu ifade eden Kınay, “Bugün su kaynaklarımız, yer altı sularımız, toprağımız havamız kirlenmiş durumda. Özellikle son yıllarda gerçekleşen faaliyetler, çılgın projeler ile ülkemizin her yerinde doğa ve yaşam talanı ile karşı karşıyayız” diye belirtti. 
 
'5 HAZİRAN BİR KUTLAMA DEĞİL'
 
"5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama değil, çevre sorunlarına, ekolojik yıkıma dikkat çektiğimiz ve mücadeleye çağrı yaptığımız gündür” diyen Kınay, şunları söyledi: "Yaşamın ve kamu yararı tarafında olduğumuzu tekrarlıyor, yurttaşlarımızın esenliği ve doğal varlıkların korunmasını esas alan yönetim ve çevre politikalarının hayata geçirilmesi konusundaki kararlılığımızı; örgütlü birliğimizi güçlendirerek, ülkemizi adalet, eşitlik, barış ve bilim temelinde yeniden kurmak, insanımıza, doğamıza, yaşamımıza sahip çıkma inancımız ve kararlılığımızı  kamuoyu ile paylaşıyoruz.”