‘Dağlara küsülmez’

img

İSTANBUL- Kaz Dağları İstanbul Dayanışması Abbasağa Parkı’nda düzenlediği etkinlikte devam eden ekolojik yıkıma ve orada 52’nci gününü geride bırakan “Su ve Vicdan Nöbeti”ne dikkati çekti.

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, faaliyete geçirilmek istenen altın madenine karşı “Doğa için, yaşam için, Kaz Dağları için buluşuyoruz" şiarıyla Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında çocuk atölyeleri, forum, kısa film gösterimi ve konser düzenlendi. Etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Oya Ersoy, İstanbul Kent Konseyi üyeleri, çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra doğal yaşam savunucusu ve ilgilileri katıldı. "Ormanlar madencilerin değil sincaplarındır" ve "Doğa kazanacak yaşam kazanacak” pankartının açıldığı etkinlikte, katılımcılar Kaz Dağları’nda yapılmak istenenlere dair Park’ta bildiriler dağıttı.

Etkinlik öncesi 52'nci gününü geride bırakan “Su ve Vicdan Nöbeti” gönüllülerinden Önder Yılmaz söz aldı. Yılmaz, ekolojik yıkımlara karşı günlerce direndiklerini hatırlatarak, "Kendimi dünya vatandaşı olarak görüyorum. Kaz Dağlarına giderken orada 3 gün kalmayı düşünüyordum. Ama 40 gün boyunca orada kalmamın sebebi, oradaki talana dur demek içindi. Bizim sorumluluklarımız var. Sesimiz çıkana kadar hakkımızı savunmalıyız. Savunmadığımız zaman başımıza neler geldiğini görüyoruz. Kaz Dağlarına gidip kesilmiş ağaçların gözyaşlarına şahit olup da ağlamamak mümkün değil.  Kaz Dağları’nda gördüğüm durum, bende zihinsel dönüşüm yarattı" diye vurguladı.

‘BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ’

İdeolojik farklılık içinde olan birçok yurttaşın Kaz Dağları’nda nöbette olduğunu dile getiren Yılmaz, insanlar arasında fikir ayrılıkları olsa dahi dağlara küsülemeyeceğini belirterek, “Şiddetsiz iletişim kültürü ile mücadeleyi kazanana kadar nöbetteyiz. Kaz Dağları’nda bulunma amacımız, kamuoyuna sesimizi duyurmak ve sincapların hakkını korumak içindir. Kamuoyundan gelen destekle nöbetler kenetlenerek devam ediyor. İlk zamanlara göre daha güçlüyüz. Birleştiğimiz zaman çok güzeliz. Birleşe birleşe kazanacağız" diye konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından etkinlik "Ne Münasebet, Zeyn'el, Musiconboard, De King Seroman ve Pako'nun" seslendirdiği şarkılarla devam etti.