Maden sahasına yürüdüler: Kaz Dağları rant dağları olmasın

img
BALIKKESİR - Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu’nun “çadırsız eylem” kararından sonra bugün yüzlerce kişi maden sahasına yürüdü. Maden sahasına sembolik olarak fidan dikilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sonuna kadar mücadele” dedi.
 
Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu’nun dünkü “çadırsız eylem” kararının ardından yüzlerce kişi bugün Kanada merkezli Alamos Gold Şirketi’nin maden sahasına yürüdü. Su ve Vicdan Nöbeti’nin 16’ncı gününde maden sahasına yürüyen yüzlerce kişi, “Hayat inanmak ve mücadele etmektir, Kaz Dağları yok olmasın”, “Kaz Dağları rant dağları olmasın”, “Bir ağacın bizzat kendisi resminden her zaman daha güzeldir” yazılı pankartlarla 2 kilometrelik yolu yürüyerek, maden sahasının önünde bir araya geldi.
 
Burada Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyonu Kurulu’ndan Pınar Bilir Akkuş, maden sahası hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.
 
FİDAN DİKİLDİ
 
Eylem devam ederken gün içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir ilçe belediye başkanları, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri maden sahasını ziyaret etti. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcı İrfan Mutluay, maden sahasıyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra sembolik olarak fidan dikildi. Ardından da nöbet eylemini sürdürenler ziyaret edildi.  
 
SOYER: SONUNA KADAR MÜCADELE 
 
Burada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, buradaki tahribatı görüp de vicdanların sızlamamasının mümkün olmadığını belirtti. “Vicdanlı insanları buluşturan bir güç öncelikle bunu kutluyorum” diyen Soyer, bundan sonraki süreçte hukuki mücadeleyi arttırmak gerektiğine vurgu yaptı. İzmir’e döndükten sonra Türkiye’deki bütün baroları seferber etmeye çalışacağını aktaran Soyer, devamında şunları söyledi: “Çok haklı olduğumuzu biliyoruz ama Türkiye’de haklı olmak yetmez. Uluslararası alana da sesimizi daha çok ulaştırmamız gerekiyor.  Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Direnişinizi kutluyorum, hep beraber daha güçlü olacağız.”
 
MA / Zemo Ağgöz – Esra Solin Dal