Marmaris'te Sinpaş’a karşı nöbet eylemi: 15 gözaltı

img
MUĞLA - Marmaris’te Sinpaş, mahkeme ve belediye kararına rağmen inşaat faaliyetini sürdürürken, çevreciler, bölgede nöbet eylemi başlattı. Polis müdahalesiyle 15 kişi gözaltına alındı. 
 
Muğla Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesi ile ilgili olarak "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için açılan dava geçtiğimiz Temmuz ayında görüldü. Görülen davada mahkeme "ÇEDgerekli değildir" kararın iptalini istedi. Mahkemenin iptal kararına rağmen inşaata devam eden şirketin faaliyetlerini Marmaris Belediyesi dün durdurdu.
 
İNŞAAT SÜRÜYOR
 
Mahkeme ve belediye kararını yok sayan şirket bugünde sabahın erken saatlerinde çalışmalarını sürdürdü. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Marmaris Sözcüsü Halime Şaman, bölgede inşaat faaliyetin durdurulmadığını belirterek, çalışmanın sürdüğünü, alanın içerisinde 500’e yakın personel ve işçinin bekletildiğini aktardı. 
 
NÖBET EYLEMİ BAŞLATILDI
 
Şaman,  şöyle devam etti: "Belediye dün mühürleme işlemi yaptı. Şirket mahkeme kararı doğrultusunda faaliyetlerine devam edemez. Burada tüm işlemlerin devam etmeyeceğini umuyorduk. Dün gece kontrol amacıyla bölgeye geldik. Bir tanker inşaat alanına girmeye çalıştı. Bu tankeri durdurduk. Ancak işçiler kendi aralarında sabahın erken saatlerinde işlerine başlayacağını söyledi. Bunun üzerine hızlıca toplandık. Nöbet eylemi başlatma kararı aldık. Günün ilk ışıklarıyla da nöbet eylemimizi başlatmış bulunmaktayız. Burada olduğumuz için görünürde bir çalışma yok ama personel ve işçiler her sabah olduğu gibi bugünde çalışmak için getirildi. Burada olmamızdan kaynaklı çok sayıda polis ve asker bölgeye sevk edildi. Bölgeden çıkmamızı istiyorlar. Çıkmamız halinde gözaltı yapılacağını söylediler. Buradaki yaşam alanlarımızı milli parkımızı korumaya devam edeceğiz. Yasaların uygulandığını görünceye kadar gitmeyeceğiz. Herkesin buraya gelip doğalarına ve topraklarına sahip çıkmalarını istiyoruz." 
 
15 GÖZALTI
 
Şaman'ın ajansımıza yaptığı bilgilendirmenin hemen ardından kendisinin de aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.