Taş ocağının yeniden açılması köylüleri harekete geçirdi

img

DERSİM - Dersim’de yapımı 2015’te tepkiler üzerine durdurulan taş ocağının yeniden kurulmak istenmesine tepki gösteren köylüler ve Dersim Doğa Koruma Gönüllüleri, projeyi durdurmak üzere bölgeye hareket etti. 

Dersim merkeze bağlı Kocakoç Pah bölgesinde 2015 yılında taş ocağı ruhsatı verilen, ancak DBP’li belediye, sivil toplum örgütleri ve köylülerin tepkisi üzerine yapımı durdurulan proje için yeniden harekete geçildi. Bölgede yaşayan köylüler ile Dersim Doğa Koruma Gönüllüleri konuyla ilgili ortak açıklama yaptı. Açıklamada iş makinalarının bölgeye getirildiği ve çalışmaların yeniden başlatıldığını duyuruldu. 
 
Yapılan açıklama şöyle: "Dersim Kocakoç Pah bölgesinde daha önceden Z. Doğan ve ortaklarınca açılmak istenen fakat protestolar nedeniyle askıya alınan taş ocağı için ilgili şirket ve ortaklarının köye giderek taş ocağını işletmek için faaliyete başlayacakları öğrenildi. Tamamen orman arazisi olan bölgede yaşayan köylülerin de şiddetle karşı durduğu projeye karşı, yardım ve destek çağrıları var. Tüm duyarlı çevreleri bu alanda yaratılmak istenen bu doğa katliamına karşı dur demeye davet ediyoruz."
 
Köylüler taş ocağına karşı çıkmak için bölgeye gidiyor.