Validebağ’da gönüllüleri ziyaret eden Yapıcı: Suç duyurusunda bulunacağız

img
İSTANBUL –  Validebağ Korusu için direnen yurttaşları ziyaret eden TMMOB üyesi Mücella Yapıcı, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 
 
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’na yapılmak istenen “Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon” projesinin mahkeme tarafından durdurulmasına rağmen Üsküdar Belediyesi, sabah saatlerinde iş makineleriyle çalışma başlattı. Belediye ekiplerinin koruya moloz ve kum dökmeye çalışması üzerine Validebağ Gönülleri ve Validebağ Savunması gönüllüleri, koruyu korumak üzere eyleme geçti. Kum dolu kamyonları korunun içine girmesine engel olan gönüllülerin bekleyişi sürüyor. 
 
SUÇ İŞLEMEYİN
 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri koruyu korumaya yönelik direnişe destek verdi. TMMOB üyesi Mücella Yapıcı, burada yaptığı konuşmada son süreçte alınan mahkeme kararlarına uyulmama durumunun arttığını söyledi. Yapıcı, “Bu durum, hukuka, insan haklarına meydan okumaktır. Bu gerçekten büyük bir suçtur. Onun için buradaki yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bütün yetkilileri ve ilgilileri bu konuda sorumluluk almaya ve artık suç işlememeye davet ediyorum. Burada yurttaşlar yıllardır bu koruyu yaşatıyorlar. Kendileri için yaşatmıyorlar. Tüm Türkiye için yapıyorlar” diye konuştu.