Validebağ Korusu’nda gerginlik sürüyor

img
İSTANBUL -  AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin mahkeme kararlarına rağmen Validebağ Korusu’nda çalışma yapma isteğinin yasadışı olduğunu belirten yurttaşlar, ekiplerin çalışmalarını engelledi. 
 
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu 1999’da “sit alanı” olarak ilan edilmesine rağmen AKP’li belediye daha önce hazırladığı “Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon” projesini hayata geçirmek istiyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını tanımayan Üsküdar Belediyesi, sabah saatlerinde iş makinalarıyla parkta çalışma başlattı. Polis eşliğinde kamyon ve kepçelerle girilen koruya, moloz ve kum döküldü. Bunun üzerine Validebağ Gönülleri ve Validebağ Savunması gönüllüleri, koruyu korumak için destek çağrısında bulundu. 
 
ARBEDE ÇIKTI
 
Koruya kumu sermek isteyen ekipler ile gönüllüler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gönüllüler, kum dolu kamyonları korunun içine girmesine engel oldu. Gönüllüler koru içinde, polis ve belediye ekipleri ise koru dışında bekleyişlerini sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ali Şeker’de koruya gelerek gönüllülere destek oldu.
 
HALKIN YANINDAYIZ
 
Koruda açıklama yapan milletvekili Ali Şeker, sabah saatlerinde yapılan müdahaleyi hatırlatarak, “Polis eşliğinde parka girerek doğal yapısını bozma çabası içerisindeler. Koruma kurulundan karar almalar, mahkemelerin verdiği kararları tanımıyorlar. Burada yaşayanlar, ‘koru doğal bir ortam, buranın doğal yapısını bozmayın’ diyorlar. Doğal yaşamı korumak için yurttaşlar can siperane mücadele ediyorlar. Halkın ortak yaşam alanı, sadece halkın değil canlıların yaşam alanı. Yaşam alanının tahrip edilmemesi gerekiyor. Koruyu koruyan halkın yanındayız” diye konuştu.
 
Yurttaşların korudaki bekleyişleri sürerken, herkesi koruyu korumak için desteğe davet ediyorlar.