İskenderun’un tek yeşil alanına göz dikildi!

img

HATAY - İskenderun'un tek yeşil alanı olan Ziraat Bahçesi, AKP'li belediye tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Çevreciler ve halk, tek nefes alanının hastane yapımı için imara açılmasına tepkili.

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Sakarya mahallesinde bulunan ve ilçenin tek yeşil alanı olan 267 dönümlük Ziraat Bahçesi, 2017 yılında AKP’li İskenderun Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Arazinin üzerinde hastane yapılacak olmasına ise ilçe sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi. İskenderun Çevre Koruma Derneği Üyesi Ercüment Kimyon, sanayi tesislerinin olması nedeniyle ilçenin yoğun göç aldığını belirtti. İskenderun Devlet Hastanesi’nin iki farklı bloktan oluştuğunu ve eski bir yapı olan A blok için yıkım kararı alındığını aktaran Kimyon, bu yıkım nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir hastaneyi gündeme getirdiğini söyledi.
 
350 ila 600 yataklık bir hastanenin planlandığını ifade eden Kimyon, “Yeni hastane için AKP Hükümeti, İskenderun'un iradesini dikkate almadan tek nefes alanı olan 267 dönümlük arazide bulunan Ziraat Bahçesi'ne göz dikti" dedi. Ziraat Bahçesi'nin kentin nefes alanı olduğunu vurgulayan Kimyon, Sağlık Bakanlığı’nın yeşil alanı yok ederek hastane yapmasının doğru olmadığını aktardı. 
 
'HALKIN TEK YEŞİL ALANI YOK EDİLİYOR'
 
İlçede bulunan sivil toplum örgütleriyle (STÖ) bir araya geldiklerini ve Ziraat Bahçesi’nin imara açılmaması konusunda hem fikir olduklarını ifade eden Kimyon, halkın da yeşil alanın yok edilmesine tepkili olduğunu söyledi. Kimyon, “AKP Hatay Milletvekili Orhan Karasayan bize, İskenderun’da yeni hastane için yeterli alanı bulamadıkları için Ziraat Bahçesi'ni imara açtıklarını aktardı" diye konuştu. 
 
İskenderun’un tek yeşil alanını koruyacaklarını vurgulayan Kimyon, hükümetin kentte bulunan sosyal alanları yaşanılabilinir bir yer haline getirmesi gerektiğini aktardı. Kimyon, şöyle dedi: “Hükümet çarpık kentleşmenin yarattığı sorunları çözmek yerine ilçenin son yaşanılabilinen alanını imara açarak son nefes alanını da yok etmeye çalışıyor. Kentin tek yeşil alanı olan Ziraat Bahçesi'nin hastane yeri olmasına karşıyız.  Kent sakinleri ve çevreciler olarak yeşil alanın yok edilmemesi için tüm hukuki mücadeleyi yürüteceğiz.”