Trump, Salih ve Barzani ile görüştü

img

HABER MERKEZİ- ABD Başkanı Donald Trump, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

ABD Başkanı Donald Trump ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya geldi. İkili, Irak’taki Amerikan askerlerinin azaltılması konusunu görüştü.

Irak Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Ülkenin birliğini korumak için, Irak’taki yabancı birliklerin azaltılması ve Iraklıların isteklerine  saygı duymanın ne kadar önemli olduğu görüşüldü” ifadeleri yer aldı. Trump görüşme hakkında “Biz arkadaşız ve ilişkimiz güzel” derken, Salih de “ABD, IŞİD’le olan mücadelede Irak’ın yanında olmuştur” dedi.

'IŞİD’İ BİRLİKTE YENDİK'

Trump Davos’ta, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı (IKBY) Neçirvan Barzani ile de görüştü. Barzani, “Davos’ta bir araya geldiğimiz bu vesile ile size teşekkür ederim. Biz önemli ortaklarız. Başkanlığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkürler, birlikte IŞİD’i yendik” dedi. ‘Erbil ile Washington’un çok iyi bir ilişkisi olduğunu’ söyleyen Trump, “Uzun zamandır bir araya gelmeyi planlıyorduk” ifadelerini kullandı.