BM: Dünya üzerinde yarım milyar kişi istihdamdan yoksun

img

HABER MERKEZİ- Birleşmiş Milletler, dünya çapında 470 milyonu aşkın insanın ihtiyaçlarını karşılamak için istihdam fırsatlarından yoksun olduğunu duyurdu.

 Birleşmiş Milletler (BM), dünya çapında 470 milyonu aşkın insanın ihtiyaçlarını karşılamak için istihdam fırsatlarından yoksun olduğunu duyurdu.

AFP’nin BM Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından dün yayınladığı rapordan alıntıladığı haberinde, geçen yıl yüzde 5,4’e ulaşan işsizlik oranının son 10 yıl içerisinde aynı kaldığı bildirildi.

Ekonomik yavaşlama büyüyen nüfusa oranla mevcut iş sayısında azalmaya yol açarken toplam işsiz sayısının artabileceği konusunda uyarı yapıldı.

‘165 MİLYON İNSAN YETERLİ ÜCRET ALAMIYOR’

BM’nin raporunda dünya çapında 165 milyon insanın ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli ücret alamadığı bilgisi verildi. Ayrıca 119 milyon kişinin aktif olarak iş aramaktan vazgeçtiği veya kişisel durumlarından dolayı iş piyasasına erişimden yoksun olduğu vurgulandı.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, Cenevre’de gazetecilere verdiği demeçte çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak için acil çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Ryder açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İşle ilgili sürekli hale gelen eşitsizlikler ve dışlanma, bu insanların iyi bir iş bulma ve daha iyi gelecek inşa etmelerini engelliyor. Bu, sosyal uyum için derin ve endişe verici etkileri olan son derece ciddi bir bulgudur.”