Erdoğan ve Trump görüşmesine Pentagon da katılmış

img

HABER MERKEZİ - Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye operasyon planı üzerine Erdoğan ve Trump görüşmesinde, “Operasyonu desteklemiyoruz” açıklaması yapan Pentagon’un hazır bulunduğu belirtildi. 

 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın pazar gecesi yaptığı ve Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye operasyon planı için ABD askerlerinin geri çekilmesinin kararlaştırıldığı telefon görüşmesine Pentagon’un da katıldığı ortaya çıktı. Daha önce Newsweek dergisi ve NBC News’in haberinde, Trump’ın Erdoğan’ın ısrarı üzerine danışmanlarına ve Pentagon’a haber vermeden geri çekilme kararı aldığı iddia edilmişti. 
 
PENTAGON HAZIR BULUNDU
 
Reuters Haber Ajansı’nın Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırarak geçtiği haberde, Erdoğan ve Trump arsında yapılan telefon görüşmesi sırasında ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in hazır bulunduğu belirtildi.  
ABD tarafından Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye girmesine yeşil ışık yakması ardından merakla beklenen açıklama ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yazılı olarak yapıldı.
 
Erdoğan-Trump görüşmesi ardından Beyaz Saray açıklamasıyla Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin sınır hattından geri çekilmeye başlamasından sonra yapılan Pentagon açıklamasında, “ABD Silahlı Kuvvetleri bu tür bir operasyonu desteklemeyecektir veya buna müdahil olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.