Muson yağmurları: 144 kişi hayatını kaybetti

  • dünya
  • 21:22 11 Ağustos 2019
  • |
img

HABER MERKEZİ - Hindistan’ın güney ve batısında etkili olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle 144 kişi hayatını kaybetti. 

 
Hindistan’ın güney ve batısında etkili olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel sonucunda en az 144 kişi hayatını kaybetti. Sel nedeniyle yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. 
 
Sel felaketlerinden en fazla etkilenen bölgelerin başında ülkenin güneyindeki turistik Kerala eyaleti geliyor. Bu bölgede geçici bilançoya göre 67 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, en az 165 bin kişinin eyaletteki 14 kasabada kurulan 13,18 ilk yardım kamplarına taşındığını bildirdi.
 
Kötü hava koşulları ve hasar gören alt yapı nedeniyle ilk yardım ulaştırma noktasında eksiklikler ve zorluklar yaşanıyor. Kerala’ya komşu Karnataka eyaletinde ilk bilgilere göre 34 kişi hayatını kaybetti, en az 14 kişi kayboldu. 
 
Karnataka eyaletinde en az 136 yol ve otoyol hasar gördü. Batıdaki Maharashtra eyaletinde en az 27 kişi, Gujarat eyaletinde de 16 kişinin hayatını kaybetti.