Trump ile Putin telefonla görüştü

  • dünya
  • 22:28 3 Mayıs 2019
  • |
img
HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaklaşık 1 buçuk saat telefonla görüştü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmede nükleer silah, Kuzey Kore, Venezuela ve Mueller'in Raporu konuşulduğunu bildirdi. 
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaklaşık 1 buçuk saat telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmede nükleer silah, Kuzey Kore, Venezuela ve Mueller'in Raporu konuşulduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ayrıntıları yayınlayacaklarını söyledi. 
 
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “yaklaşık 1 saat süren” telefon görüşmesi sırasında, Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in raporu, Venezuela ve Kuzey Kore’deki durum, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’nın (START) uzatılması ve Rusya, ABD ve Çin arasında yeni bir anlaşmanın imzalanması olasılığının değerlendirildiğini açıkladı. Sanders, görüşmenin ardından düzenlediği basın brifinginde, “Mevcut nükleer anlaşmanın uzatılması ve ayrıca Çin’i de kapsayacak yeni anlaşmanın imzalanma potansiyeli ele alındı” dedi.
 
Görüşmenin “olumlu” geçtiğini belirten Beyaz Saray Sözcüsü, “Onlar ticareti, ülkeler arasındaki ticaret hacmindeki artışı görüştü” diye ekledi. Sanders, Trump’ın Putin’den, Kuzey Kore’ye nükleer silahsızlanma konusunda baskı yapmasını istediğini de dile getirdi.