Avrupa Konseyi: Seçmenlerin oylarına saygı gösterilmeli

  • dünya
  • 21:47 12 Nisan 2019
  • |
img
HABER MERKEZİ - Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye’deki seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, sonuçlara saygı gösterilmesini istedi. 
 
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, türkiye'de 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Kongre Başkanı Andres Knape adına yapılan açıklamada, bölge kentlerinde halkın seçtiği adaylara mazbataların verilmemesine değinilerek, seçmenlerin oylarına saygı gösterilmesi gerektiği ifade edildi. 
 
Knape açıklamasında,“Daha önce seçimleri izleyen kongre heyeti tarafından da altı çizildiği gibi, millet iradesini yansıtan halkın demokratik seçim ve kararlarına kesinlikle saygı gösterilmeli. Halkın iradesinin sonuçlarının yerine getirilmesi demokratik sistemlerde mutlak önceliktir. Biz Türk yöneticilerine süreci tamamlayarak, İstanbul’daki nihai sonuçları en kısa zamanda ilan etmeleri ve halkın kararlarına uyulması çağrısında bulunuyoruz" dedi. 
 
'ADİL KOŞULLARDA ÇALIŞMALARINA OLANAK SAĞLANMALI'
 
Açıklamada, 31 Mart’ta seçilenlerin özgür bir şekilde ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Sözleşmesi kurallarına uygun olarak görev yetkilerini kullanabilmeleri istenirken, yeni seçilen belediye başkanlarının hangi partiyi temsil edip etmediklerine bakılmaksızın, adil koşullar ve uygun kaynaklarla çalışmalarına olanak sağlanması tavsiye edildi.