Savcılık: Gökmen Tanış'ın aracında mektup bulundu, terör şüphesi araştırılıyor

img
HABER MERKEZİ - Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının zanlısı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı.
 
Hollanda’nın Utrecht kentindeki saldırının faili Gökmen Tanış ile ilgili soruşturma devam ediyor. Hollanda polisi zanlı Gökmen Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı.
 
Aynı açıklamayı tekrarlayan Hollanda Savcılığı ise saldırı ile ilgili olarak "terör şüphesinin araştırıldığını" duyurdu. Buna gerekçe olarak da, Tanış'ın otomobilinde bulunan bir mektup ve diğer bazı bulgular gösterildi.
 
Tanış ile gözaltına alınan diğer iki kişinin sorguları sürüyor.
 
UTRECHT SAVCILIĞI: GÖKMEN TANIŞ 1 MART'TA SERBEST BIRAKILDI
 
Utrecht Savcılığı da tecavüz suçlaması nedeniyle tutuklu bulunan Gökmen Tanış'ın 1 Mart'ta Temyiz Mahkemesi kararıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Savcılığa göre Tanış, Ağustos 2017'de tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındı. Bir aylık tutukluluk süresinin ardından şartlı salıverildi. Tanış'ın 2018 yılı sonunda tahliye koşullarını ihlal ettiği belirlendi. 4 Ocak 2019'da yeniden gözaltına alınan Tanış, kararı temyiz etti. Arnhem-Leeuwarden Temyiz Mahkemesi, 1 Mart'ta Gökmen Tanış lehine karar verdi ve Tanış serbest bırakıldı. 
 
Bu arada Tanış'ın 5 Mart'ta hırsızlık suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Utrecht'teki saldırıdan bir gün önce de bir dükkanda hırsızlık yaptığı için bir hafta hapis cezası aldığı ortaya çıktı.