50 yazardan Pınar Selek çağrısı

img
HABER MERKEZİ - Frankofon Kadın Yazarlar Parlamentosu'ndan, sosyolog Pınar Selek için “Kesin bir beraat kararı çıkmasını bekliyoruz” çağrısı yapıldı. 
 
Frankofon Kadın Yazarlar Parlamentosu, hakkındaki beraat kararı dört kez bozulduktan sonra yarın İstanbul 15'omci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar davasına bakılacak olan sosyolog Pınar Selek için açıklama yaptı. 50 yazar tarafından yapılan ortak açıklamada, Selek için beraat kararının verilmesi çağrısı yapıldı.
 
'BERAAT BEKLİYORUZ'
 
İki buçuk yıl hapis, dört beraat kararı ve 25 yıl süren yargılamanın ardından 6 Ocak'ta Selek hakkında uluslararası yakalama emri çıkarıldığı hatırlatılan açıklamada, "Pınar Selek’e frankofon ülkelerden destek yağıyor, basında her gün hakkında yazılar çıkıyor, radyo ve televizyon programları yapılıyor, binlerce imza toplanıyor, adı duvarlara yazılıyor, yürüyüşler, geceler, etkinlikler düzenleniyor, en ünlü sanatçılar metinlerini okuyor, adı bir üniversite kampusuna bile verildi. Son haftalarda Fransa’da Pınar Selek’in adını duymadığımız bir gün bile geçmiyor. Biz de, Uluslararası Frankofon Kadın Yazarlar Parlamentosu üyeleri, dünyanın dört bir yanında bu davayı izleyenlerin tepkilerine katılıyor, Türk yargısının bu işkenceye son vermesini talep ediyor ve bu duruşmadan kesin bir beraat kararı çıkmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
50 İSİM
 
Ortak açıklamada imzası bulunan Frankofon Kadın Yazarlar Parlamentosu üyelerinin isimleri şöyle: "Achour Amina, Alicia Dujovne Ortiz, Ananda Devi, Annie Richard, Bettina de Cosnac, Carole Fréchette, Catherine Cusset, Catherine Pont-Humbert, Cécile Oumhani, Chahla Chafiq, Chochana Boukhobza, Claudine Monteil, Cleopatra Lorintiu, Danielle Fournier, Danielle Michel Chiche, Denise Desautels, Diane Régimbald, Dora Carpenter Laitiri, Emna Belhaj Yahia, Fatoumata Ki-Zerbo, Faouzia Zouari, Florence Cadier, Gaël Octavia, Garali Mariem, Georgia Makhlouf, Hélène Cardona, Hella Feki, Hyam Yared, Isabelle Alonso, Laurence Dionigi, Laurence Gavron, Leila Bahsaïn, Leila Tauil, Lise Gauvin, Louise Lambrichs, Lynda-Nawel Tebbani, Madeleine Monette, Magda Carneci, Maram Al Masri, Marie-Christine Vandoorne, Mariejosé Alie, Marie-Rose Abomo Mvondo Maurin, Marielle Anselmo, Martine Jacquot, Michelle Rakotoson, Safiatou Dicko Ba, Sedef Ecer, Sophie Bessis, Suzanne Dracius, Viktor Lazlo."