Ukrayna: Rusya ile müzakere süreci askıya alındı

  • dünya
  • 22:30 17 Mayıs 2022
  • |
img

HABER MERKEZİ- Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, ülkesi ile Rusya arasındaki heyetler arası müzakere sürecinin askıya alındığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, ülkesi ile Rusya arasındaki heyetler arası müzakere sürecinin askıya alındığını duyurdu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatıyla ilgili açıklama yapan Podolyak, savaşın başlamasından bu yana Ukrayna'daki durumun çok değiştiğini belirtti.Rusya yönetiminin bunu halen anlamadığını öne süren Podolyak, Rusya'nın değişiklikleri dikkate almaması nedeniyle Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesine ilişkin heyetler arası müzakere sürecinin askıya alındığını aktardı.

Podolyak, "Müzakere süreci Ukrayna'da olayların nasıl geçmekte olduğuna bağlı. İstanbul Bildirisi'nden sonra önemli bir değişiklik veya ilerleme olmadığı için süreç askıya alındı. Rusya hâlâ basmakalıp düşüncesini koruyor" dedi.

"Rusya, savaşın 82’nci gününe gelindiğinde bile genel olarak Ukrayna'daki durumun en başından beri düşündükleri ile aynı olmadığını anlamadı" diyen Podolyak, "Ancak şunu vurguluyorum; herhangi bir savaş yine de müzakere masasında sona erecektir" ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkesin sağlanması için Belarus’ta Gomel ve Brest şehirlerinde 3 defa, İstanbul’da bir kez yüz yüze müzakerelerde bulunmuştu.