Washington'da 'Kürtaj Hakkı' yürüyüşü gerçekleşecek

  • dünya
  • 14:41 14 Mayıs 2022
  • |
img

ANKARA - Washington'da binlerce kadının katılımıyla 'Kürtaj Hakkı' yürüyüşü gerçekleşecek. Eyleme 17 bin kişinin katılması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkenti Washington DC'de bugün, "Bedenimize uygulanan yasaklara hayır" şiarıyla gerçekleşecek eylem için binlerce kadının Washington Anıtı önünde toplanması bekleniyor.
 
Eylem, Amerika Planlı Ebeveynlik Federasyonu, Uluslararası Hizmet Çalışanları Birliği ve diğer kürtaj hakları örgütleri tarafından örgütlendi. Eylem kararı, Politico adlı haber portalının ABD Yüksek Mahkemesi'nin daha önce verilmiş Roe v. Wade (hamile bir kadının hükümet kısıtlaması olmaksızın kürtaj yapma özgürlüğünün olması) kararını bozacağına dair sızdırdığı bir belgeden sonra alındı. Washington DC'de gerçekleşecek yürüyüşün yanı sıra ülke genelinde çeşitli şehirlerde 370'den fazla etkinlik olacak.
 
'ÖFKEMİZİ İFADE ETMEK İÇİN'
 
Amerika Planlı Ebeveynlik Federasyonu yöneticisi Kelley Robinson eyleme dair yaptığı açıklamada, "Öfkemizi ve kararlılığımızı ifade etmek için sokaklara çıkıyoruz. Kürtaja erişim ABD'de bir kriz haline gelmiş durumda. Planlı Ebeveynlik Federasyonu olarak hak ve özgürlüklerini savunan binlerce kadının yanında olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
 
17 BİN KADININ KATILIMI BEKLENİYOR
 
Eylemciler ABD saatiyle 12.00'da Washington Anıtı önünde toplanarak saat 14.00'da Yüksek Mahkeme önüne doğru yürüyüşe geçecek. 17 bin fazla kişinin katılımının beklendiği eylem için bir bitiş saati ilan edilmedi.