ABD, Suriye'de İran destekli milisleri hedef aldı

  • dünya
  • 10:55 26 Şubat 2021
  • |
img

HABER MERKEZİ - ABD, Irak’ta ABD ve Koalisyon güçlerine yapılan saldırılara misilleme olarak Suriye’deki İran milislerine hava saldırısı düzenledi. Beyaz Saray’ın ABD Başkanı Biden'ın emriyle gerçekleştiği belirtilen saldırıya Rusya’dan kınama geldi.

ABD ordusu, Suriye’de İran destekli milislere ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıya ilişkin Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, 15 Şubat’taki Irak saldırılarıyla ilişkili olduğu gerekçesi ile İran destekli iki milis grubunun vurulduğu kaydedildi.
 
Kirby, “Başkan (Joe) Biden’in talimatıyla, ABD askeri güçleri bu akşamın erken saatlerinde Suriye’nin doğusunda İran destekli militan grupların kullandığı altyapıya hava saldırıları düzenledi. Başkan Biden, Amerikan ve Koalisyon personelini korumak için aynı zamanda hem Doğu Suriye hem de Irak’taki genel durumu hafifletmeyi amaçlayan kasıtlı bir şekilde hareket ettik” dedi.
 
Saldırılarda, Kata’ib Hizbullah (KH) ve Kata’ib Seyyid al-Shuhada (KSS) dahil olmak üzere İran destekli bir dizi militan grup tarafından kullanılan bir sınır kontrol noktasındaki tesislerin tahrip edildiği kaydedildi.
 
RUSYA'DAN KINAMA GELDİ
 
ABD’den gelen bu  Rusya’dan kınama geldi. Rusya Federasyonu Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Vladimir Jabarov, gerçekleştirilen saldırıların “Yasadışı olduğunu ve egemen bir devletin topraklarını bombalamak anlamına geldiğini” ifade etti.
 
Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Rus senatör, “Amerika’nın Suriye’ye yönelik bu bombalaması yasa dışıdır. Çünkü egemen bir devletin topraklarını bombalamaktan bahsediyoruz” ifadelerini kulandı.
Rus senatör bu tür eylemlerin “büyük bir çatışmaya” yol açabileceği uyarısında bulundu.