Irak: Saldırılara yanıt olarak tüm seçenekler açık

  • dünya
  • 21:30 2 Temmuz 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ - Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed El Sahhaf, Türkiye’nin bölgedeki saldırılarına ilişkin, “Irak’ın maruz kaldığı egemenlik ihlallerine yanıt olarak tüm seçeneklerin açık olduğunu” söyledi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed El Sahhaf, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Irak toprakları içerisinde “tek taraflı eylemlerin güvenliği artırmayacağını” belirten Sahhaf, “Maruz kaldığı egemenlik ihlallerine yanıt olarak tüm seçenekler Irak'a açıktır” diye konuştu.

Daha önce Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni Dışişlerine çağırıp protesto notası verdiklerini, aynı uyarıları İran’a da verdiklerini hatırlatan Sahhaf, bundan sonra Arap Birliğini seferber etme, İslam İşbirliği Örgütü aracılığıyla baskı kurma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet etme gibi seçeneklerin de masada olduğunu belirtti.

Irak'ın dış politikasında, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmadığını, egemenliğini ihlal etmediğini ve iyi komşuluk ilkelerine uymaya özen gösterdiğini dile getiren Sahhaf, diğer ülkelerden de bunu beklediklerini vurguladı.